Polisband. Foto: TT

Dödsfall var inte mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker inte längre att det var ett brott när en 50-årig man hittades död i ett trapphus på en ort utanför Värnamo i helgen.

Det var i lördags morse som en man i 50-årsåldern hittades död i samhället Kärda i Värnamo kommun. Inledningsvis misstänkte polisen att mannen mördats och två personer anhölls misstänkta för mord. Enligt polisen hade de två varit i bråk med den avlidne mannen.

Men efter att det första beskedet kommit från Rättsmedicinalverket om hur mannen dog pekar det mesta på att han dött genom en olyckshändelse

– Rättsläkarens teori är att han ramlat nedför en trapp och slagit ihjäl sig, berättar polisens pressinformatör Jan Lagerqvist.

Inget i i obduktionsrapporten har framkommit som stöder att mannen avlidit genom våld från annan person. Misstankarna mot de båda anhållna männen kommer därför att avskrivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.