Linnea Kristiansen Foto: Kristin Renulf

Hoppas på medalj på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Kristiansen tävlar för första gången i Nordiska mästerskapen i körning med häst och vagn som startar i Vaggeryd imorgon och hon hoppas på medalj.

16-åriga Linnea Kristiansen från Kaxholmen ryktar hästen Lucky. Det är dagen före tävling och de sista detaljerna måste falla på plats. Linnea och  Lucky känner varandra innan och utan och det är en förutsättning om man som Linnea, ska bli framgångsrik i körning med häst och vagn.

– Just i körning så måste man vara ett med hästen. Det är vi som ska samarbeta genom hela tävlingen så det är viktigt att vi känner varandra och känner om något är fel, säger Linnea Kristiansen.

Bra motstånd

Imorgon torsdag börjar Nordiska Mästerskapen i körning som hålls vid travbanan i Vaggeryd. 67 deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer att tävla i dressyr, uthållighet genom ett maraton  och precision mellan koner och hinder på en bana.

– Det är lite nervöst för det är bra motstånd. Jag vill självklart vinna och både jag och Lucky är i god form så vi hoppas på det bästa, säger Linnea Kristiansen.

Gick bra 2014

Linnea är rutinerad, hon har ridit i stort sett hela sitt liv och tävlat sedan 6-års åldern. Just körning började hon tävla i 2012 och förra året vann hon alla svenska tävlingar hon deltog i, inklusive SM.

 Men det är första gången hon tävlar i Nordiska mästerskapen och hon ser extra mycket fram emot att premiären blir på hemmaplan.

– Det är jätteroligt att det är i Vaggeryd. Jag hoppas att det kommer mycket människor och hejar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.