Jönköpingsnytt blir SVT Nyheter Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

På söndag byter Jönköpingsnytt namn och blir SVT Nyheter Jönköping. Det innebär mer lokala nyheter i tv och på webben.

Från den 12 april blir det mer lokala nyheter i Jönköpings län. Då sänder SVT Nyheter Jönköping åtta gånger varje dag i SVT1 och SVT2 . Uppdaterade nyheter finns hela dagen på svt.se/jonkoping och i sociala medier.  

– Jag är glad och stolt att SVT utökar med fler än 40 reportrar över hela landet.  Det ger oss möjlighet att ha fokus på de frågor som är riktigt viktiga, relevanta och angelägna i människors vardag, så att vi ännu mer blir hela Sveriges television, säger Hanna Stjärne, vd SVT.

Under 2015 utökar SVT också antalet redaktioner från 27 till 33 spridda över hela landet. SVT Nyheter Jönköping bevakar hela länet från Jönköping och för att kunna sända från många platser finns modern teknik som snabbt går att koppla upp från hela länet. Alla medarbetare arbetar med tv, webb och sociala medier eftersom publiken ska kunna ta del av SVT-nyheter på många sätt.

SVT Nyheter Jönköping får en ansvarig utgivare på plats i Jönköping och redaktionen växer med 3 tjänster till totalt tio personer.

– Vi ska stå för en bra bevakning av länet och hoppas ta fram nyheter som kommer beröra på allvar. Vi vill helt enkelt komma närmare våra tittare i TV och på olika digitala plattformar. Det är inspirerande och roligt att få satsa i en tid när många redaktioner tvingats dra ner, säger Daniel Rundqvist, redaktionschef SVT Nyheter Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.