Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kraftig blåst i länet

Uppdaterad
Publicerad

Det har blåst kraftigt i länet under eftermiddagen och i Munksjön i centrala Jönköping slet sig fritidsförvaltningens flotte.

– Vi har inte kunnat bogsera den för att det blåser för mycket. Vi har förtöjt den nu så den ligger säkert i närheten av kvarteret ön, säger Börje Andersson räddningstjänstens inre befäl.

Flera träd nedblåsta

På onsdagskvällen drabbades många mindre vägar i Jönköpings län av nedfallna träd.

– Det är framförallt det mindre vägnätet som är drabbat. Just nu strax innan åtta har vi begränsad framkomlighet på väg 185 i höjd med Bottnaryd där ett träd ligger över vägen, säger Eva Nordén presskommunikatör på Trafikverket.

Tidigare under kvällen påverkades också rv26 mellan Månseryd och Flaskebo, i höjd med Flaskebobacken. Även där låg träd på vägbanan.

– Ska man ut och köra måste man vara försiktig, säger Eva Nordén.

Söder om Vetlanda föll ett träd över en elledning vid åttatiden på kvällen och räddningstjänsten var just på väg ut för att få en bättre bild över läget när SVT ringde.

Enligt polisen har det inte varit några trafikolyckor till följd av vädret.

Plåttak nära att blåsa av

På väster i Jönköping var ett plåttak nära att blåsa av under eftermiddagen och räddninstjänsten larmades ut för att skruva fast det.

– Det var boende på Trädgårdsgatan som larmade oss och när vi kom dit var vi uppe på taket och skruvade fast det tillfälligt sedan har vi kontaktat fastighetsägaren som tar hand om det nu, säger Börje Andersson inre befäl på räddningstjänsten.

I Åminne utanför Värnamo fick räddningstjänsten ta hand om ett nedblåst träd över vägen under eftermiddagen. Likaså i Flisby utanför Aneby.

– Trädet låg strax efter en kurva och var svårt att upptäcka så vi var snabbt där och fick bort det, säger Börje Andersson.

Blåsten ska avta

Enligt Smhi blåser det just nu en västlig vind med hårda vindbyar över länet. Vinden avtar långsamt under natten och morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.