Foto: Lina Åhman/SVT

Måns Zelmerlöw uppträder i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

När Eurovisionvinnaren drar ut på sommarturné är en av anhalterna Eksjö stadsfest – en lyckoträff enligt arrangören.

Dagen efter att Måns Zelmerlöw charmat hela Europa och kammat hem segern i Eurovision med låten Heroes är glädjen stor – inte minst i Eksjö.

– Det känns fantastiskt bra, säger Fredrik Nilsson, som är ordförande i föreningen Fiesta Eksjö som årligen arrangerar Eksjö stadsfest.

Han berättar att föreningens bokningsgrupp firade i natt.

– Vi hade hysterisk mejl- och smskorrespondens. Jag är jättestolt över att vi kunde träffa så väl.

Måns – ett genomtänkt val

Bokningen av Måns Zelmerlöw gjordes tidigare i år, och Fredrik Nilsson menar att det inte är en slump att just de lyckats boka Eurovisionvinnaren.

– Det fanns en tanke och förhoppning när vi bokade honom, dels var det lite tur, men det var ett genomtänkt val. Vi valde mellan honom och en annan stor artist.

Trots att stadsfesten arrangeras av en ideell förening känner arrangörerna att de är välinformerade och har en bra känsla av vilka artister som är heta för tillfället.

– Vi har bra koll på när artister släpper skivor och om de byter bolag, säger Fredrik Nilsson.

Zara Larsson stadsfestens andra huvudnummer

Han nämner speciellt en av stadsfestens andra huvudnummer, Zara Larsson.

– Hon är extremt het och har endast ett par spelningar i Sverige. Där kan vi också säga att vi är extremt glada och nöjda.

Även om Zara Larsson är rykande het menar Eksjö stadsfest att Måns personifierar deras festival och det den står för – det breda och det folkkära.

– Vi har smått och gott som sticker ut, men kärnan folkkära bokningar och Måns är en entertainer av rang. Han har charmat alla, både killar och tjejer.

Den som blivit charmad av Måns ”Mumsmums” Zelmerlöw och vill se honom i Eksjö bör redan nu boka in den 28 augusti i kalendern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.