Maskinhall övertänd utanför Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En stor maskinhall började på Juldagen brinna och var övertänd när räddningstjänsten kom fram.

Larmet kom till räddningstjänsten strax efter klockan 19. Enligt polisen var det en 400 kvadratmeter stor maskinhall i Nydala utanför Värnamo som brann.

– Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom fram, berättar Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Till en början uppgavs att det fanns gasflaskor i byggnaden och att det därmed fanns en explosionsrisk. Räddningstjänsten meddelade vid 19.30-tiden att detta var felaktigt men att fanns en dieseltank i hallen.

– Dieseltanken står inne i byggnaden men den gör varken till eller från, den kommer brinna upp, säger brandingenjör Pär Liljekvist på plats.

– Maskinhallen har rasat ihop.

Som mest arbetade ett 30-tal brandmän som direkt inriktade sig på att försöka rädda en närliggande träbyggnad. Enligt Pär Liljekvist vid räddningstjänsten ska detta vid 20-tiden ha lyckats.

I maskinhallen ska bland annat finnas motorcyklar och gräsklippare.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.