Foto: Truls Wallin

Misstänkta för människorov häktade

Uppdaterad
Publicerad

De två män som ska ha fört en kvinna med våld till en lägenhet i Jönköping häktades idag.

Den ena mannen som är född på 70-talet ska ha haft en relation med kvinnan som också är född på 70-talet.

Att hon ville göra slut ska enligt kammaråklagaren Maria Thorell vara motivet till att hon misshandlats och fördes bort till en lägenhet i Jönköping mot sin vilja.

– Det är viktigt att de blev häktade, det finns ju flera vittnen som fortfarande inte är hörda, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Kvinnan skadad

Som bevisning finns den misshandlades berättelse samt hennes skador. Det kan även bli aktuellt med teknisk bevisning som dna.

– Vi får se vad vi behöver komplettera med, den ene misstänkte har ju nu även erkänt misshandel till viss del, säger Maria Thorell.

Mannen har erkänt att han misshandlat kvinnan men förnekar att han gjort sig skyldig till människorov. Även den andra mannen som är i 25-årsåldern förnekar brottet men båda är misstänkta på sannolika skäl vilket är den högre graden.

Kördes till Jönköping

Det var i lördags som de två männen med våld ska ha tvingat kvinnan att följa med dem från Borås till Jönköping. Där ska misshandeln ha fortsatt tills polisen, som larmats av ett vittne, kom till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.