Två män har anhållits misstänka för mord på en man i 50-årsåldern. Foto: TT

Nya förhör med mordmisstänkta

Uppdaterad
Publicerad

De två män som suttit anhållna misstänkta för inblandning i en 50-årig mans död i Värnamotrakten under helgen har släppts på fri fot.

Beslutet fattades av jouråklagare och idag övertog Anders Brokelind vid åklagarkammaren i Jönköping målet. Han säger att han inte hunnit sätta sig in i fallet ordentligt än,  men att misstankarna av allt att döma inte är lika starka längre. Han menar att männen inte skulle ha släpps fria om de fortfarande misstänkts för mord. Därför kan också brottsrubriceringen komma att ändras. Beslutet att släppa männen kom på söndagskvällen efter  förhör med de misstänkta.

Bråk

Polisen har tidigare uppgett att männen ska ha bråkat med den avlidne, som därefter anträffades utomhus av en person som larmade efter ambulans. Polisen är förtegen om utredning och händelseförlopp, men säger att dödsorsaken ska fastställas med obduktion nästa vecka.

Båda männen är på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt dråp och det är den högre misstankegraden.

– Vi kan inte gå in på vilken inställning de misstänkta har till anklagelserna eller varför det handlar om den högre misstankegraden, sade vakthavande befäl Bo Gunnarsson på söndagen.

Teknisk undersökning

På söndagen utförde polisen en teknisk undersökning av brottsplatsen. Vad som hittats där vill polisen inte gå in på. Kroppen kommer att obduceras i borjan av veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.