Foto: Kristin Renulf

Oroliga föräldrar lämnar ritpapper till skolan

Uppdaterad
Publicerad

På sociala medier sprider sig en oro för att inköpsstoppet i Gnosjö kommun nu går ut över förskole- och fritidsbarnen, exempelvis att man nu inte längre har ritpapper så det räcker. Men uppgifterna dementeras idag av skolledningen.

Som vi berättat tidigare är det inköpsstopp i Gnosjö kommun och nu är flera föräldrar som vi pratat med oroliga för att det här drabbar barnen. En av de som reagerat i sociala medier är Johan Svensson som har barn på Bäckaskolans fritidshem i Gnosjö. Han var tidigt i morse själv och lämnade över ritpapper.

– Jag fick höra av personal igår att det saknades och att de efterlyste papper. Det var därför jag åkte dit med 1.500 ark, berättar han.

Rektorn tillbakavisar uppgifterna

Men ord står mot ord för när SVT kontaktar rektorn på Bäckaskolans fritidshem dementerar hon pappersbristen.

– Vi köper in förbrukningsmaterial, säger Agneta Dynesius Täck.

– Behövs det ritpapper så köper vi in det.

Men flera andra föräldrar som SVT varit i kontakt har samma bild. Att inköpsstoppet nu gått så långt att det börjar märkas. En förälder som vill vara anonym berättar att även hon varit på fritidshemmet och lämnat över papper idag.

– Personalen blev jätteglad, men verkade skämmas över problemet, säger hon.

Personalen blev glad

Men på fritidshemmet säger de att det visst finns papper, vad säger du om det?

– Det var ju konstigt att de då tog emot det jag gav dem och att de blev så glada, säger hon.

Och frågan om vad inköpsstoppet nu får för konsekvenserna har diskuterats flitigt sedan Johan Svensson gjorde inlägget på facebook igår. Många var det som kunde tänka sig att skänka papper och gjorde alltså så redan tidigt på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.