Pianospelaren Håkan Persson skulle ta flyget 20 mil mellan Karlstad och Jönköping för att uppträda på en revyföreställning. Men i stället fick han vända i Frankfurt – en drygt 200 mil lång resa. Foto: TT/Privat

Skulle 20 mil – hamnade i Frankfurt

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Persson skulle ta flyget 20 mil mellan Karlstad och Jönköping för att uppträda på en revyföreställning. Men i stället fick han vända i Frankfurt – en drygt 200 mil lång resa.

– Jag trodde jag hade goda marginaler, säger han och skrattar, trots att han missade föreställningen.

Det var på fredagskvällen som musikern Håkan Persson från Huskvarna skulle uppträda på en revyföreställning i Gränna. Efter att ha varit på konferens i Karlstad hade han bestämt sig för att ta flyget mellan Karlstad och Jönköping.

– Jag tänkte att jag skulle vara safe och ha lite marginaler, säger han.

Men flygplanet drabbades av någon form av tekniskt fel – och informationen Håkan Persson fick var att det inte fanns någon tekniker på Jönköping airport.

– Så de for vidare till Frankfurt och jag skulle stå på scen bara några timmar senare, säger Håkan Persson.

– Jag kunde ganska snabbt räkna ut att det här kommer inte gå.

Revyn löste problemet

Klockan 19.00 skulle han ha stått på scenen i Gränna. I stället kom han hem först sent på natten mellan fredag och lördag – efter att ha vänt i Frankfurt, landat på Landvetter utanför Göteborg, och åkt flygbussen hem. En resa på en bra bit över 200 mil.

– Man känner ju bara att man inte kan göra något åt situationen. De löste det i alla fall bra på revyn, de gjorde ett extranummer av händelsen. Och personalen på flygplanet var väldigt bra och förstående, säger Håkan Persson.

Sten Norinder är verksamhetschef på Jönköping airport. Han säger till Sveriges Radio Jönköping att han beklagar att resenärerna drabbats – och påpekar också att ansvaret vilar på det brittiska flygbolaget BMI som körde flighten.

– Vid flyget så är säkerheten det högsta prioriterade hela tiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.