Foto: Privat

Stjärna i sociala medier fotograferar länet

Uppdaterad
Publicerad

Destination Jönköping försöker nu få hjälp att locka hit turister med hjälp av den omtalade Instagramstjärnan Christoffer Collin.

Under onsdagen och torsdagen är Christoffer Collin, mer känd som @wisslaren i nätverket Instagram, på besök i Jönköping och andra delar av Småland. Han har 1 miljon följare på Instagram som tar del av hans bilder från olika delar av världen.

– Majoriteten av mina följare kommer från andra länder än Sverige, säger Christoffer Collin.

– En bra bild fångar en spänning och förmedlar mer än bara ett foto.

Han är från början en vanlig kille från Karlskoga som började fotografera sina reseupplevelser och lägga ut bilderna i sociala medier. Men hans bilder blev snabbt populära, och sedan en tid tillbaka försörjer han sig på det. Eftersom han har så många följare blir han inbjuden till olika platser i världen.

– Resemagasin i all ära men det är här folk tittar, det är den nya kanalen, säger Patrik Olderius som är vd för Destination Jönköping.

Destination Jönköping uppger att få hit @wisslaren innebär ett otraditionellt sätt att visa destinationens naturupplevelser för nya målgrupper.

– Vi hoppas på vackra naturbilder med vatten, vi nyttjar inte det tillräckligt mycket menar Lena Larsson, vd på Smålands Turism och förklarar att satsningen syftar till att bygga Smålands varumärke ännu starkare nationellt och internationellt.

Christoffer Collin har rest mycket sedan han slog igenom på Instagram. Han har varit inbjuden till flera turistorganisationer utomlands, exempelvis i Australien, Chile, USA och Island.

– Här i Jönköping hoppas jag bland annat fånga vattnet på bild. Det är ett element som jag tycker om att fotografera, säger Christoffer Collin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.