Två personer sitter anhållna för försök till stöld på ett företag i Gislaveds kommun. Foto: TT

Stöld och fylla under lördagsnatten

Uppdaterad
Publicerad

15 personer har tagits om hand av polis i länet under småtimmarna, varav det stora flertalet på grund av fylla.

I Jönköping handlar det om fem personer som har omhändertagits för berusning – Fyra i centrala Jönköping och en person i Bankeryd. Även på höglandet, i Nässjö och i Vetlanda, har fyra personer omhändertagits för berusning.

I Värnamo polisområde omhändertogs tre personer, varav två för berusning och en för ordningsstörande. En av de överförfriskade är även misstänkt för ett olaga hot mot en kvinna, som är under pågående utredning av Värnamopolisen.

Stöld under natten

Två personer sitter anhållna för försök till stöld på ett företag i Gislaveds kommun. Ärendet kom till polisens kännedom omkring klockan 02.00 på natten och efter en del efterforskningar kunde två misstänkta män hämtas in till förhör. De båda männen anhölls senare av åklagare. Polisen vill i nuläget inte lämna ytterligare uppgifter.

Två inbrott

Vid halv tre-tiden larmade Bränningeskolan i Habo polis, då ett pågående inbrott upptäckts. En okänd gärningsman hade försökt bryta sig in på skolans fritidsavdelning, men lyckades inte. Det gemnomfördes en brottsplatsundersökning och Försök till stöld kommer att utreds. Ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

Det har även skett ett fullbordat inbrott på ett företag i Stockaryd, som upptäcktes av anställda. Det är i nuläget okänt om något stulits och ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.