Tommy Henriksson: ”Föreningen viktigare än den enskilde”

Uppdaterad
Publicerad

Tommy Henriksson utmanade Sune Lantz oml ordförandeposten och förlorade med några få röster. Nu hoppas han att konflikterna i föreningen kan läggas åt sidan och att verksamheten kan återgå till det normala.

Tommy Henriksson fick frågan om att ställa upp som kandidat till ordförandeposten tätt inpå årsmötet. Han sitter sen några år tillbaka som adjungerad sekreterare i styrelsen men har inte nämnt tidigare i diskussionen kring ordförandeskapet:

–Jag fick frågan igår (söndag, red anm) och då tänkte jag att det var självklart att ställa upp för föreningen. Jag har ju haft många olika roller i föreningen och sa att jag kunde tänka mig att sitta som ordförande, säger han.

Ordförandestriden i J-Södra

Det blev dessutom en jämn omröstning där Tommy Henriksson fick 95 röster och Sune Lantz 103. Årsmötets beslut att låta Sune Lantz behålla ordförandeklubban tar han dock med ro:

–För min del är detta helt prestigelöst. Jag tycker att föreningen är viktigare än den enskilda personen, så jag har ingen särskild åsikt om beslutet.

Nu hoppas han att höstens splittring i föreningen kan lämnas därhän och att J-Södra kan förbereda sig för Allsvenskan:

–Det är klart att turbulensen påverkat föreningen. Men nu har vi försökt att lägga bort detta. Verksamheten måste ju fortgå.

Vad säger du om att du ändå fick så många röster?

–Det var ju fantastiskt i sig.

Tommy Henriksson har varit engagerad i J-Södra i över 40 år och satt som ordförande under åren 1982-1987.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet