Stefan Attefall är en av de borgerliga ministrar som startat eget bolag efter valet. Foto: SVT

Attefall kandiderar inte

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Attefall, kristdemokrat och tidigare minister från Jönköping kandiderar inte till posten som ny partiledare för Kristdemokraterna.

Det beskedet lämnade han till valberedningen under fredagskvällen, han meddelade att han inte heller kommer att stå till förfogande för omval till partistyrelsen.

Den tidigare ministern har blivit nominerad till posten som partiledare, men väljer att inte kandidera och förklaringen till det beslutet delar han med sig av på sin Facebooksida.

Där skriver skriver han ”För egen del har viljan att göra nya saker i livet vuxit sig allt starkare”

Stefan Attefall har varit med i partistyrelsen för KD under 14 år och företrätt partiet i riksdag och regering under 19 år. Han skriver vidare ”Att vara heltidspolitiker kommer inte vara mitt fokus de närmaste åren”

Attefallshus

Stefan Attefalls förslag om att det skulle bli möjligt att bygga ett upp till 25 kvadratmeter stort hus på den egna tomten, som kom under hans period som civil- och bostadsminister gjorde att hans namn också fick ge namn åt det 25 kvadratmeter stora lilla huset som alltså kallas för Attefallshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.