Foto: Kristin Renulf/SVT

Hennes tvättmaskin exploderade

Uppdaterad
Publicerad

Först knakade det i maskinen. En stund senare hörde Annika en jättesmäll.

Det var på torsdagskvällen, när Annika Lilljegren kom hem från jobbet, som hon la in en maskin tvätt. Efter ett tag hörde hon att det knäppte till lite. Hon gick in och tittade på tvättmaskinen men såg inget särskilt.

En stund senare hörde hon en rejäl smäll. Glasluckan på tvättmaskinen hade exploderat.

-Det small till, var glas och vatten över hela golvet. Tänk om det hade varit någon i närheten, ett litet barn. Det flög ju glas, berättar Annika.

Serviceman ska titta

Henrik Aronsson, direktör på Cylinda, berättar att detta händer då och då.

-Det är olyckliga och ovanliga omständigheter som gjort att det hänt, men det händer ändå en gång varje eller vartannat år, säger han.

-Jag tror att det som hänt är att luckan fått någon rispa av metall eller blixtlås. Och då reagerar luckorna på så sätt att de går sönder i en smäll, säger Henrik Aronsson på Cylinda.

Efter att Jönköpingsnytt uppmärksammat händelsen ska en serviceman åka ut tidigare än bestämt, och Annika lovas en ny tvättmaskin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.