Foto: Anders Wiklund/TT

Fler i Jönköpings län har jobb

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten fortsätter att minska i Jönköpings län. I december var 7 procent inskrivna som arbetslösa och det innebär att Jönköpings län fortsätter att ha Sveriges fjärde lägsta arbetslöshet.

Högst är arbetslösheten i Nässjö med 9,7 procent och lägst i Habo med 3,3 procent. Det visar arbetsförmedlingens sista månadsstatistik för 2014.

– Statistiken visar att arbetslösheten fortsatt ligger drygt en procent under rikets arbetslöshetssiffror, säger Gregory Golding, arbetsförmedlingschef i Jönköping

Enligt statistiken minskar arbetslösheten i något snabbare takt för kvinnor.

Tydlig minskning bland unga

Antalet arbetslösa inskrivna ungdomar i åldern 18-24 år var i december 12,7 procent jämfört med 15,5 procent samma månad året innan.  

Enligt Gregory Golding är det i ungdomsgruppen som minskningen märks tydligast.

Även antalet varsel minskade i Jönköpings län förra året. I snitt varslades 80 personer per månad. Snittet de senaste tio åren har varit 190 personer i månaden. Enligt arbetsförmedlingen har det inte varit så här få varsel under något år sedan 2007.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.