Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Idrottslyftet ger Vetlandabarnen skridskoutflykter

Uppdaterad
Publicerad

I dag samlades över 100 förskolebarn i bandyhallen i Vetlanda. Vid flera tillfällen har de fått komma dit och öva och i dag var det avslutning.

– Min dröm är att jag ska bli bäst på skridskor, säger Adelina Petecci.

Det är Timpa Adolfsson, eldsjäl i Vetlanda Bandyklubb, som sett till att barnen får åka skridskor. Genom den statsfinansierade satsningen Idrottslyftet har han sett till att kommunens förskolor fått möjligheten att göra en utflykt till bandyhallen.

– Kan det finnas något roligare? Att se barnen hoppa i skridskorna och även om de inte kan så mycket så är de glada och skrattar och pratar, säger han.

Många skridskor att snöra

Initiativet är välkommet. Anneli Attergrim kommer från förskolan i Holsbybrunn och hon är glad för att de har fått möjligheten.

– Det är jättebra att vi får prova på det här. Det är så många barn som aldrig får möjligheten att åka skridskor annars.

I tre omgångar har förskoleklasserna fått komma och lära sig att åka skridskor och Timpa Adolfsson är imponerad av hur fort barnen har utvecklat sin skridskoåkning. Men han är också imponerad av förskollärarna som får snöra på en hel del skridskor en sådan här dag.

Säkra upp för framtiden

Det är lätt att tro att Timpa Adolfsson som har ett stort engagemang i Vetlandas bandyverksamhet ser det här som en plantskola för att säkra upp framtiden för klubben.

– Haha, nej, det är inte bara för att få bandyspelare. Det finns alldeles för många som inte fått möjligheten att åka.

– Jag tycker att det är roligast att åka slalom. Jag är jättesnabb, säger Ava Karimikov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.