Intensiv trafikhelg väntar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppmanar därför trafikanter att se över sina däck inför helgen och att undvika mobiltelefonen när de kör.

Påskhelgen brukar innebära intensiv trafik med många olyckor. Polisen vill nu därför att bilisterna ska ta det lugnt i trafiken och de ser över sina däck.

– Är det vinterväglag ska du ha vinterdäck. Men är det barmark har dubbdäck sämre bromsförmåga, säger Bengt Svensson, kommissarie och trafikansvarig på polisen, i ett uttalande på polisens hemsida.

Han säger att även skulle vilja att bilisterna undviker mobiltelefonerna när de kör.

– Låt mobiltelefonen vara när du kör. Några få sekunders ouppmärksamhet på vägen kan lätt sluta i diket i bästa fall eller med en kollision i värsta fall. Låt en medpassagerare sköta detta i stället eller stanna bilen, säger Bengt Svensson.

Enligt informationen på polisen.se kommer polisen även att utföra en hel del hastighetskontroller på vägarna runt om i landet. Det kommer vara fler poliser ute på vägarna och det blir hastighetsövervakning, fordons- och förarkontroller framförallt på de större vägarna, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.