Jönköping kan bli värd för prestigefyllt hästevenemang

Uppdaterad
Publicerad

Svenskt avels- och sportchampianat är ett av de största evenemangen inom hästsporten i landet. Och Jönköping kan komma att bli värd för detta.

För just nu pågår, enligt P4 Jönköping, förhandlingar mellan mässbolaget Elmia och arrangören om att förlägga tävlingarna och uppvisingarna till Jönköping. Och därmed skulle arrangemanget flyttas från anrika skånska Flyinge till den småländska arenan vid Vätterns strand

Varje år

Evenemanget hålls varje år och drar då till sig upp mot 10 000 besökare. Under några intensiva dagar utses de allra bästa unghästarna och talangarna inom hopp och dressyr i varje årsklass.

– Vi är alltid öppna för nya arrangemang. Vi har väldigt bra lokaler, väldigt bra område och ett perfekt läge i landet, säger Anette Fröstberg, presskommunikatör på Elmia.

Kan hästar

Och Elmia har varit säte för stora hästarrangemang tidigare. På 90-talet arrangerades flera år i rad SAS-Grand Prix, en tävling av internationell status, som drog till sig stora delar av rytareliten. Parallet hölls också en stor hästmässa. Det var då också på gång att avelschampionaten skulle flyttas hit, med då gick planerna i stöpet.

Och Anette Fröstberg poängterar att allt ännu bara är på förhandlingsstadiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.