• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: Kristin Renulf

Oasen i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Familjecentret Oasen i Aneby har begärts i konkurs. En ansökan kom in till Eksjö tingsrätt på torsdagen.

Enligt ansökan har bolaget under en längre tid haft minskade intäkter och skulderna uppgår till drygt tre miljoner kronor. Ett 30-tal anställda berörs.

Granskning påverkar

Familjecentret har under året varit utsatt för en omfattande granskning i bland annat TV4:s Kalla Fakta. Oasen fick bland annat kritik för att de använt sig av ett så kallat time out-rum och för att ha låst in barn mot deras vilja.

Oasen

– Den mediacirkus som har varit har såklart påverkat oss, säger Rune Nensén, föreståndare, till Jönköpingsnytt.

Han poängterar att konkursen berör inte Oasen-koncernen som helhet.

Familjedelen drabbad

– Det är den delen där hela familjer har kommit och bott som konkursen nu handlar om, säger Rune Nensén.

– Ute i kommunerna har vi fortfarande förtroende, men det som vi har beskyllts för har såklart påverkat oss.

– Den vård som just nu pågår i familjer hos oss kommer att avslutas men efter det här har vi valt att satsa på ta hand om fler barn i våra andra verksamheter, säger Rune Nensén.

Enligt Nensén kan det bli så att en del av de som blir av med jobbet i den konkursdrabbade verksamheten kan erbjudas andra jobb inom koncernen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oasen

Mer i ämnet