HFF vill stanna på Vapenvallen

Uppdaterad
Publicerad

Husqvarna FF:s klubbordförande Stefan Axelsson menar att beslutet att rusta upp Stadsparksvallen till J-Södra inte förändrar något för deras del. De vill stanna på Vapenvallen.

– För vår del har inget förändrats. Just nu ser vi kortsiktigt på hur vi ska lösa nästa säsong först. Vi kommer att söka dispens från Svenska fotbollförbundet.

Andreas Tegström som är forward i Husqvarna FF håller med.

Husqvarna FF i superettan

– För publikens bästa hoppas jag att vi ska kunna spela här. Detta är vårt hem.

Husqvarna FF kommer, efter att laget avancerat upp till Superettan, också behöva omfattande förändringar av sin hemmaarena Vapenvallen för att leva upp till Svenska Fotbollförbundets krav.

De två största förändringarna Husqvarna FF står inför är dels ny belysning, så att matcherna ska kunna sändas i TV, dels krav om sittplatser under tak.

Men skulle ni kunna tänka er att dela Stadsparksvallen med J-Södra framöver?

– Vårt huvudspår är Vapenvallen, säger Stefan Axelsson. Skulle det visa sig att det inte fungerar då får vi öppna för diskussion och hitta en lösning som passar alla.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husqvarna FF i superettan

Mer i ämnet