Förseningar med ny bussoperatör

Uppdaterad
Publicerad

I söndags tog bussoperatören Nobina över kommunaltrafiken i Sundsvall. De första dagarna med ny operatör har kantats av förseningar. Men nu ska det bli bättre enligt operatören.

Som mest har det rört sig om förseningar på upp till 40 minuter, enligt Magnus Nordin som är trafikchef på Nobina i Västernorrland.

– De längre förseningarna har berott på att vi fått ställa in vissa turer. Men i det stora hela tycker jag inte att det har varit dramatiskt mycket förseningar, säger han. 

Stressigt för Nobinas busschaufförer

Ny operatör betyder nya bussar. För chaufförerna har alkohollås och kommunikationsradio strulat och lett till förseningar.

– Vi har också haft lite problem med biljettmaskinerna som strulat på några bussar. Men jag tycker ändå att de första dagarna har gått bra, med tanke på att det är en stor förändring. Redan nästa vecka räknar vi med att de flesta problemen ska vara lösta, säger Magnus Nordin. 

Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Din Tur är trots förseningarna nöjda med den nya operatören.

– Vi ska göra en utvärdering längre fram, men överlag är vi mycket nöjda. Det är en stor förändring att gå från sex till två operatörer, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din Tur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stressigt för Nobinas busschaufförer

Mer i ämnet