Foto: SVT

Hoten mot Kiruna IF har inte med HBTQ att göra

Uppdaterad
Publicerad

Hoten mot spelare i Kiruna IF och deras anhöriga handlar inte om ishockeyklubbens HBTQ-projekt. Hoten grundar sig på klubben sportsliga resultat.

Nordnytt berättade igår att tre spelare i Kiruna IF och deras anhöriga fått ta emot hot som polisanmälts.

Kiruna IF berättar nu på sin Facebook att de haft en brottskonfrontation där de spelare som utsatts för hot fick träffa den som utfärdat hoten.

Kiruna IF:s matchtröjor

Träffade den som hotat

Så här skriver klubbens ordförande Johan Köhler:

Vi hade bjudit in vederbörande till ishallen men hen avböjde. Efter flera timmars kommunikation över sociala medier blev istället vi hembjudna till hen. Vi tog chansen och åkte. 

Efter mötet kan vi nu berätta att hoten är kopplade till vårt idrottsliga resultat och inte till vårt ställningstagande. Vi har fått mottaga ursäkter och även löften om att detta aldrig mer kommer upprepas.

Att på det här sättet mötas gör att vi kan påskynda bearbetningen av händelserna och på så sätt lägga det bakom oss. Vi hoppas att detta, nu är i vår dåtid så att vi med full kraft kan fokusera på matchen på söndag. ”

Kiruna IF drar inte tillbaka sin polisanmälan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kiruna IF:s matchtröjor

Mer i ämnet