Foto: SVT

Kort semester för friidrottsstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

I det första avsnittet av SVT Örebros sommarserie #Solstolen får ni möta friidrottsstjärnan Susanna Kallur. Som gärna delar med sig av sina bästa sommartips.

SVT Örebro träffar Susanna Kallur i centrala Örebro när hon är på ett kort besök i staden och placerar henne på en grön plätt vid Nicolaikyrkan för en kort sommarintervju.

För en friidrottare visar sig sommaren vara ganska inrutad.

#solstolen

– Det är ju ingen ledighet som friidrottare, utan det är bara träning och tävling.

Men luckor finns för annat och när en värmeälskande Susanna Kallur får de perfekta förutsättningarna vädermässigt kan faktiskt en liten latmask lockas fram.

För att svalka sig söker hon sig ner till sjöstranden. Vill du veta vilken? Hör Susanna Kallur själv berätta i #Solstolen ovan.

Det här är #Solstolen

Sommaren. Där har ni den röda tråden i SVT Örebros sommarserie #Solstolen.

I den sätter vi rikskändisar, både från Örebro län och som är på tillfälligt besök här, för att prata om just sommaren. När kändisen suttit i stolen ska den signeras med en autograf.

Serien kommer du kunna följa under sommaren i våra sändningar och på webben.

I slutet av sommaren kommer vi att utse sommarens bästa tittarbild. Den personen kommer att vinna #Solstolen med alla kändisarnas autografer.

Glöm inte att mejla in dina bästa sommar- eller nyhetsbilder till: orebro@svt.se

Tyck gärna till i sociala medier under hashtag #solstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#solstolen

Mer i ämnet