Foto: Arkiv

Man anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Man i 60-årsåldern hittad död i Ödeshög. Polisen misstänker mord.

Klockan 9.13 på lördagen fick polisen samtal om ett bråk och hot i en lägenhet på Storgatan i Ödeshög. När polisen kom fram påträffades en död man i 60-årsåldern och brottsrubriceringen gäller mord.

Ingen naturlig död

– Man gör bedömningen att mannen inte dött en naturlig död, men det är ännu oklart vilka skador det handlar om och vilket tillhygge som använts, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson.

En man i 30-årsåldern med en vit hund ska ha setts springa från platsen. Vid 13.42 greps en man som stämde in på signalementet och han är nu misstänkt för mord/dråp. Gripandet, som skedde cirka 500 meter från den misstänka brottsplatsen, uppges ha gått lugnt till väga. Under eftermiddagen beslöt åklagare att anhålla mannen misstänkt för mord.

– Det finns uppgifter som tyder på att han kan ha varit inblandad i det här dödsfallet, säger Fredrik Kliman.

Platsen för gripandet är ett grönområde med mindre hus och platsen har nu spärrats av för en teknisk undersökning.

– Vi spårar med hundar för att leta efter eventuella föremål, säger Fredrik Kliman.

Polisen tror i nuläget inte att fler personer är inblandade.

Teknisk undersökning pågår

Även bostaden där den döde mannen hittades har spärrats av för en teknisk undersökning och både rättsläkare och kriminaltekniker är på plats. Även förhör med vittnen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.