Avicii, Green Day och Rammstein festivalklara

Uppdaterad
Publicerad

Idag släppte arrangören FKP Scorpio vilka huvudartister som kommer till Bråvalla Festival den 27 till 29 juni nästa år i Norrköping.

Rammstein (27/6), Green day (28/6) och Avicii (29/6) är klara för vad som kommer att heta Bråvalla Festival och några fler artister kommer FKP Scorpio inte presentera idag.

Tre scener kommer det att finnas och inledningsvis siktar man på att locka 40.000 besökare. FKP Scorpio tror att festivalen kommer kunna växa till att ha en publik på 100.000. Man är lyckliga över att ha hittat en plats i Sverige som kan rymma så mycket folk.

Bråvallafestivalen i Norrköping

– Jag har gjort festivaler i 25 år och jag har aldrig haft nog med plats för att kunna göra allt jag vill i en och samma festival. Men här har vi stora möjligheter. Första gången vi kom hit blev vi väldigt imponerade av vad vi kan göra här, berättade FKP Scorpios vd Folkert Koopmans.

Kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) är mycket stolt över festivalen och ser den som ett led i att göra Norrköping till landets ledande musikstad. Lokala band ska också få chans att spela på festivalen, lovar Stjernkvist.

Biljettpriserna kommer vara 695 kr/dag eller 1595 kr för alla tre dagarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet