Foto: Google Maps

Polisen fortsätter utreda mystiskt försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Efter en geologisk analys har nu polisen ett ännu mer avgränsat område där man ska söka efter den försvunne Bertil Svensk.

Det var efter ett nytt tips som polisen började undersöka ett område i närheten av platsen där Bertil Svensk försvann 1983. Området undersöktes med en ny typ av geologisk scanner.

Resultatet analyserades sedan av en geolog och polisen har nu ett ännu mer avgränsat område som man ska söka noggrannare i.

– Vi kommer åka dit i dag, säger Henry Jansén vid Linköpingspolisen till SVT Östnytt.

Tog en promenad

Det var den 14 januari 1983 som den nyblivne pensionären 65-årige Bertil Svensk begav sig iväg på en promenad från sitt hem i trakten av Björsäter. Vad man vet skulle han besöka en granne i närheten för att låna ett verktyg.

Enligt grannen kom Bertil aldrig på besök och ett stort sökpådrag drogs igång.

– Vi har finkammat bortåt tio kvadratkilometer, sade polisinspektör Karl-Axel Kindholm till Corren den 17 januari 1983.

Radiodokumentär gav tips

Den 22 december förra året sände P4 Östergötland en dokumentär om Bertil Svensks försvinnande. Efter den sänts fick polisen det nya tipset i ärendet, som man nu följer upp.

Polisen misstänker inte att det ligger något brott bakom det mystiska försvinnandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.