Inga förbättringar i Norrköpings företagsklimat

Uppdaterad
Publicerad

Fler korta och mer nischade utbildningar skulle ge fler jobb i Norrköping, menar Elin Hultman på Industrikompetens.

Elin Hultman, marknadschef på Industrikompetens, berättar att arbetsmarknaden inom industrin blivit betydligt kärvare efter storvarslen på över 600 personer för ett år sen.

Men det finns ändå goda möjligheter för de uppsagda att få jobb inom industrin igen. Det behövs bara kortare och nischade utbildningar så skulle ett 100-tal kunna få jobb, menar hon.

– Det behövs samverkan mellan företagen och kommunen för att få till de här unika utbildningarna som ger jobb. Men en sån samverkan har vi tyvärr inte fått till med Norrköpings kommun och det tycker vi är synd, säger Elin Hultman.

Kartlägger personalbehov

Industrikompetens kartlägger industrins långsiktiga personalbehov i Östergötland och fungerar även som bemanningsföretag. De ägs gemensamt av industriföretag och de stora kommunerna i länet.

Det var Svenskt Näringslivs företagsenkät som startade en hetsk debatt för ett år sen. I enkäten rasade Norrköping i rankingen, samtidigt som stan drabbades av storvarsel.

Politiker möter folket

Folkpartisten Reidar Svedahl var innan valet en flitig kritiker av företagsklimatet i Norrköping. Nu sitter han själv i det nya politiska styret och säger så här om att kritiken lever kvar.

– Vi har inte hunnit göra så mycket än, men lite säger han.

Det han vill framhäva är att kommunen nu löst bråken med stadens krögare kring utserveringar med trädäck. Och nu på tisdag blir det en riktig helkväll där han och Lasse Stjernkvist ska få agera spottkoppar.

– Då får de komma och skälla på oss och komma med idéer på förbättringar.

Först i maj 2016 tror Svedahl att Norrköping kommer göra ett rejält kliv uppåt på Svenskt Näringslivs kommunranking.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.