En miljon till IK Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns kommun kommer att skjuta till en miljon kronor för att hjälpa ishockeyföreningen IK Oskarshamn med klubbens skatteskuld.

Under tisdagseftermiddagen beslutade kommunstyrelsen i Oskarshamn att föreslå att fullmäktige går med på att ge IK Oskarshamn en miljon kronor. Pengar som ska gå till föreningens akuta skatteskuld.

Kommunstyrelsen vill även att kommunen ser över föreningens hyra i ishallen. Däremot vill inte kommunen köpa den stora mediedkub som hänger i ishallen. En försäljning av kuben till kommunen var ett av föreningens förslag, i sin jakt på pengar att täcka skulder med.

När den gäller den miljon som kommunstyrelsen nu vill skjuta till säger kommunalrådet Peter Wretlund (S) så här till Smålandsnytt.

– IK Oskarshamn betyder så mycket för Oskarshamn att den satsning vi  nu gör och de pengar vi skjuter till i slutändan även kommer kommunen till godo.

Lättnad och glädje hos IK Oskarshamn

– Beskedet idag från kommunen är jätteglädjande för oss, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Svensson, när Smålandsnytt når honom.

Martin Svensson säger att miljonen från kommunen och rätten att sälja arenanamnet till en tänkbar sponsor tillsammans gör att den akuta faran för att föreningen skulle tvingas gå i konkurs nu är borta.

SVT: Kommer ni att kunna sälja arenanamnet?

– Ja, det tror vi. Vi har haft samtal med en intressent tidigare som var villig att ge namn åt arenan. Den gången föll det på att vi då inte hade rätt att sälja namnet. Den rätten får vi ju nu, säger Martin Svensson.

Den 13 april kommer kommunfullmäktige att ta formellt beslut om stödet till ishockeyföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.