Södra långgatan i Kalmar är avspärrad sedan en kvinna klättrat upp på ett tak. Foto: Ante Frändén

Kvinnan på taket skar sig själv med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som klättrade upp på ett tak i centrala Kalmar under tisdagen skar sig själv med kniv. Strax efter lunch kunde hon tas ner och föras till sjukhus.

Under tisdagsförmiddagen pågick ett stort räddningspådrag på Södra långgatan på Kvarholmen i centrala Kalmar. En kvinna hade klättrat upp på ett tak och hotat med att hoppa.

Men vid halvtvå-tiden på eftermiddagen kunde hon tas ner. Hon hade då skurit sig själv med kniv i armen.

Den hemlösa kvinnan i Kalmar

– På något sätt kunde vi får ner henne genom att prata. Om jag förstår det hela rätt så är det inte livshotande på något sätt men hon ska köras till sjukhus nu, säger Ulf Karlsson, kommissarie vid polisen i Kalmar.

Tisdagens räddningsaktion pågick från tidigt på morgonen och engagerade både poliser, räddningstjänst, tolkar och medlare. 

En följetong

Det handlar om samma hemlösa kvinna som SVT har berättat om tidigare som vid ett flertal tillfällen hotat med att hoppa från tak och sedan omhändertagits av polisen.

– Vi har kört henne till psykvården vid flera tillfällen tidigare men hon bollas hela tiden mellan dem, socialen och Migrationsverket, säger Ulf Karlsson.

Ett tio-tal larm

Enligt Ulf Karlsson var det här närmare tionde gången som polisen åkte på larm som handlade om kvinnan.

– Förhoppningsvis händer någonting nu. Detta tar väldigt mycket av våra resurser i anspråk. Och det är inte minst ett tragiskt människoöde och tragiskt att hon inte får hjälp, säger Ulf Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den hemlösa kvinnan i Kalmar

Mer i ämnet