Pressansvarig på Lakers hotad på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers Elisabeth Anderberg har polisanmält de hot som hon utsatts för i sociala medier efter konflikten mellan klubben och supportrarna.

På ett twitterkonto har supportrar uttalat grova hot mot Elisabeth Anderberg som är PR- och eventansvarig på Växjö Lakers. Det är hot som riktat sig till Elisabeth Anderberg personligen och som bland annat yttrat sig i anspelningar på att hon ska våldtas. De mycket grova kränkningarna har framförts både via mejl och via twitter.

Elisabeth Anderberg säger till SVT Nyheter Småland att hon tänker polisanmäla händelserna.

Hot mot Lakers presschef

– Ja, det ska jag göra nu på förmiddagen.

Lakejerna tar avstånd

Lakers Lakejer twittrade på onsdagsmorgonen ut en länk till sin hemsida där de tar ”bestämt avstånd” från hoten. Men det har Elisabeth Anderberg inte sett.

– Jag har ju inte Twitter längre, säger hon med ett skratt.

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med Lakers Lakejers ordförande Johan Eliasson. Han vill inte ställa upp på en intervju utan hänvisar till uttalandet på hemsidan och i sociala medier.

– För mig är det självklart att det inte är Lakers Lakejer som står bakom det här. Oavsett vem eller vilka det är så är det ett fåtal personer av alla de tusentals Lakers-fans som finns.

Så här skrev presschefen i går kväll på Twitter innan hon avslutade sitt konto:

”Anonyma mejl är en sak man får ta. Men nu räcker det. Twitter är trollens tillhåll och jag vill inte vara en del av det. Jag är en människa. En människa som visserligen gör mitt jobb. Men att få höra till höger och vänster att jag ska våldtas, dö och annat, det kan jag inte fortsätta ta. Tänker fortsätta göra mitt jobb. Men vill inte behöva förklara för mina barn varför jag ska våldtas så tack för mig Twitter och alla er som kallar er för ”riktiga supportrar”.

– Det är för jävligt. Jag älskar mitt jobb och Växjö Lakers men att ta detta på privata konton det gör jag inte, säger Elisabeth Anderberg till SVT Nyheter Småland.

Konflikt kring pappersklappor

Hoten har sitt ursprung i en konflikt kring de pappersklappor som klubben valt att återinföra mot supporterklubbens vilja. 

Enligt supportrarna har klapporna överröstat deras sång och de togs bort inför den här säsongen. Men inför hemmamatchen mot Brynäs i lördags återinfördes klapporna och det ledde omedelbart till protester från supportrarna.

På torsdag är det match igen, då är det klappor som gäller. Vid ett möte under onsdagen träffas Växjö Lakers supporterklubben Lakers Lakejer för att prata om matchen i lördags, hur återinförandet av klapporna fungerade och hur de ska kunna komma närmare varandra i frågan.

Men trots all uppståndelse har Elisabeth Anderberg inga planer på att sluta på sitt jobb.

– Det krävs mer än några troll för det, säger hon bestämt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot mot Lakers presschef

Mer i ämnet