17-årig pojke misstänks kidnappad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en 17-åring från centrala Älmhult utsatts för kidnappning. En förundersökning om människorov har inletts.

Enligt familjens anmälan försvann 17-åringen under natten till söndag och kvar i hemmet finns hans ytterkläder, mobiltelefon och plånbok.

Det går inte att utesluta att 17-åringen har utsatts för brott i samband med försvinnandet, skriver Kronobergspolisen i ett pressmeddelande.

17-åring försvunnen i Älmhult

Organisationen Missing People har varit delaktiga i sökandet efter pojken, men det finns i dagsläget inga spår efter honom.

Kronobergspolisen ber nu allmänheten om hjälp med tips om försvinnandet. Pojken är cirka 170 centimeter lång, väger omkring 55 kilo och har kort hår. Han var vid försvinnandet troligen klädd i jeans, en vit t-shirt och svarta kängor.

Tips om försvinnandet kan lämnas till polisen via 114 14 eller till tips.kronoberg@polisen.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring försvunnen i Älmhult

Mer i ämnet