”Du kan ju inte blåsa 130 människor”

Uppdaterad
Publicerad

Hör Emil själv berätta om känslorna utanför grindarna i Räppe, där över 100 personer förgäves väntade på att få börja sin första arbetsdag.

Emil Söderstjärna är en av över 100 personer som tidigt i morse dök upp till vad han trodde var hans nya jobb. Men något jobb blev det inte. Ingen ansvarig dök upp.

– Klockan började närma sig åtta och folk började bli mer och mer oroliga. En del började gå runt och säga att det var bedrägeri. Men vi skakade på huvudet och tänkte att du inte kan blåsa 130 människor liksom. Nu står vi här fortfarande och klockan börjar närma sig tio på morgonen.

Jobbluffen i Växjö

”Har inte greppat vad som hänt”

Emil hade sagt upp sig mot löften om en bra lön på företaget Jusab.

– Vi var fyra killar som sade upp oss från samma företag och vi skulle börja här ihop. Vi funderar på vad fan det är som har hänt. Man har inte riktigt greppat vad det är som har skett egentligen.

För Emil väntar nu en osäker tid.

–Jag ska åka hem, fundera över läget. Sedan gäller det att ge sig ut på den hårda marknaden. För nu är vi 130 arbetssökande i Växjö. Det kan jag säga.

Företaget som hade lovat jobb heter Jusab AB. Men det finns inte registrerat någonstans. När Smålandsnytt ringer den person som pekats ut som vd för företaget, nås vi av en telefonsvarare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jobbluffen i Växjö

Mer i ämnet