Humoristisk protest mot sammanslagning av kliniker

Uppdaterad
Publicerad

I en musikvideo sjunger personal på Höglandssjukhuset ut sitt missnöje över den planerade sammanslagningen av specialistklinikerna på länets tre sjukhus.

Låten heter Centralisering, en dis(s)-kussion i moll och den fram förs av tre AT-läkare och en sjuksköterska. Videon som publicerats på Youtube, är en protest mot planerna på omorganisationen. Kvartetten riktar kritik mot landstingsledningen och menar att personalen borde blivit tillfrågad om sina åsikter om en sammanslagning.

– Vi hoppas att landstingspolitikerna lyssnar bättre när vi för fram våra åsikter med humor och glimten i ögat, säger Henrik Hillerdal, en av sångarna.

Sammanslagning av sjukhuskliniker

Responsen från kollegorna på Höglandssjukuset i Eksjö har varit enbart positiva. Men än så länge har de inte fått några reaktioner från ledningen.

– Det hade vi egentligen inte förväntat oss heller, men vi hoppas att de har tagit del av videon.

– En arbetskamrat fick ju ett beskt brev av ledningen efter att ha uttalat kritik, förväntar ni er det samma?

– Nej det hoppas jag verkligen inte, säger Henrik Hillerdal. Vi vill bara att de ska sansa sig och tänka igenom det här ordentligt och inte handla för snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sammanslagning av sjukhuskliniker

Mer i ämnet