200 nya lägenheter i Gävle

Publicerad

Ett nytt tornliknande hus med kvarter runt om ger 200 nya hyeslägenheter i Gävle.

Tidigast 2017 kan byggandet av hyreslägenheter vid Södra Skeppsbron komma igång. Sedan tidigare är en detaljplan fastställd för 200 lägenheter och nu har projektet övertagits av HSB som ska genomföra byggplanerna. Innan byggstart ska dock marken saneras, vilket man kommer att göra under sommaren.

– Vi tror på Gävle och att efterfrågan på nybyggda bostäder kommer att öka. Det ser vi med erfarenhet från Gävle Strand, säger Anders Wallner, Nyproduktionsansvarig HSB Södra Norrland.

Detaljplanen möjliggör drygt 200 bostäder i ett tornlikande hus med lägre kvarter runt om. Förutom närheten till Gavleån får de övre våningarna havsutsikt. Den nya bebyggelsen ska ta hänsyn till områdets äldre karaktär som har präglats av industribyggnader från början av 1900-talet och framåt. Samtidigt som Brynäs bostadsbebyggelse ligger ett stenkast bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.