Mordmisstänkte 28-åringen erkänner

Uppdaterad
Publicerad

Den mordmisstänkte 28-åringen har erkänt vid häktningsförhandlingen att han dödat den 24-åriga kvinnan på Nordost i Gävle i lördags.

Mannen är förd till rättspsykiatriska avdelningen vid Säters sjukhus i Dalarna. Det gjorde att häktningsförhandlingen hölls i Säter sjukhus istället för Gävle tingsrätt.

I början av häktningsförhandlingen erkände den 28-årige mannen att han dödat kvinnan via sin försvarare Carl Lindström men vill inte och kan inte berätta om det är mord eller dråp.

Mordet på Nordost

Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och häktade mannen. Det är ännu oklart om mannen kommer att fortsätta vara inlåst på Säters sjukhus eller om han kommer att flyttas tillbaka till häktet i Gävle.

Åklagaren har nu fram till den 22 oktober på sig att väcka åtal. Den minsta straffpåföljden för den typ av brott mannen är misstänkt för är två år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Nordost

Mer i ämnet