Skogsbrand misstänks vara anlagd

Publicerad

En skogsbrand utbröt under natten till lördagen vid Järbo, utanför Sandviken. Räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.

Fem brandkårer kallades till platsen där skogsbranden bröt ut. Personal från Räddningstjänsterna i Sandviken, Österfärnebo, Järbo, Storvik och Gävle deltog i släckningsarbetet.

– Det var sammanlagt sju brandhärdar och därför misstänker vi att branden var anlagd. Vi har haft problem med bränder i det här området varenda sommar, säger Hans Welander, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Sandviken till SVT Gävleborg.

Vid fyratiden på lördagsmorgonen var branden under kontroll och under lördagen kommer personal från Högbo Bruk att bevaka brandområdet.

– Det blev kallare under natten, på grund av det blev det inte långt värre än vad det kunde ha blivit, säger Hans Welander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.