Foto: SVT

Eskilstuna United tackar för publikens stöd

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United inledde den allsvenska premiären igår med seger hemma mot Kif Örebro, framlyft av en stor publik. På läktaren satt bland annat Michael Wallin, vars familj följt klubben i generationer.

– Att gå med sin pappa och veta att han i sin tur gjorde det med min farfar – det var stort faktiskt. Det kändes i kroppen och att gå härifrån med en seger värmde lite extra naturligtvis, säger Michael Wallin.

Trots det kalla och regniga vädret var det en glad hemmapublik och närmare 2.000 åskådare såg Eskilstuna United besegra Kif Örebro med 2-0.

Målskaparen Felicia Karlsson och matchens bästa spelare Gaelle Enganamouit kände av den glada stämningen ända in på planen.

– Det kändes jättebra. Det är otroligt kul att vi har en stad där så många står bakom oss, säger Felicia Karlsson.

Nu får Eskilstuna United med sig tre poäng till nästa match som spelas på onsdag mot Tyresö. Och nu är det bara en sak som gäller.

– Vi jobbar hårt. Vi har många dagar på oss att träna och vi har alla möjligheter att ta poäng nästa match, säger Felicia Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.