Knarkligans amfetamin förpackades bland annat i hundbajspåsar. Foto: Polisen

Hovrättsdomar i knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten mildrar straffet för några av de inblandade i en knarkhärva med inblandade från både Sörmland och Östergötland.

Åtta åtalades och sju dömdes i härvan av Nyköpings tingsrätt i november förra året. Fem överklagade sina domar till Svea hovrätt.

Hovrätten mildrar nu domen till tre års fängelse för den 53-årige Finspångsbo som tingsrätten dömde till fyra år och sex månader. En 40-årig kvinna från Norrköping slipper en månads fängelse och döms av hovrätten istället till skyddstillsyn.

Övriga tre som överklagat, bland annat en 64-årig man från Flen som utpekats som huvudman, får sina straff fastställda av hovrätten.

Det var i maj förra året som länskriminalens narkotikaspaningsrotel i Sörmland slog till i östgötska Mantorp efter en tids spaning, och vapen och en större mängd narkotika beslagtogs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.