Foto: TT/Hasse Holmberg

Bullbedragarna får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Tvärsnytt har tidigare berättat om Margareta Andersson som blev lurad på 20.000 kronor efter att två personer tagit sig in i hennes lägenhet. De sa att de ville bjuda på bullar. Nu får de fängelse.

Det handlar om två systrar, den ena 37 och den andra 30 år gammal. De har tidigare begått andra stölder och snatterier. Nu döms den äldre av de två brottslingarna för sex fall av bedrägeri och 13 fall av försök till bedrägeri till fem månaders fängelse. 30-åringen får tio månaders fängelse då hon fälls för grov stöld, tre fall av bedrägeri och två fall av försök till bedrägeri.

Smög sig in

Det var i slutet på juni som systrarna besökte Margareta Andersson.

– En kvinna ringde på med en bulle i handen på en liten serviettt. Hon sa att barnen hade bakat dem till oss äldre. Vad trevligt tänkte jag och bjöd in henne, har Maragreta tidigare berättat för Tvärsnytt.

Medan hon drack kaffe i köket med den ena systern smög sig samtidigt den andra in i bostaden och roffade åt sig både kontokort och kontanter. Därefter använde de pengarna och kortet till att handla för tusentals kronor i olika butiker runtom i Örebro.

Skapade förtroende

Tingsrätten har kommit fram till att Margareta Andersson befunnit sig i en skygddslös ställning på grund av sin ålder och begränsade rörelseförmåga. Eftersom de båda bedragarna dessutom skapat förtroende hos kvinnan räknas stölden som grov.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.