Foto: TT/SVT

Henne vill tittarna se

Uppdaterad
Publicerad

När våra läsare själva fick rösta fram vilken idrottare med avslutad karriär som de skulle vilja se ett inslag om så blev det kamp in på mållinjen mellan rallyföraren Stig Blomqvist och volleybollspelaren Samantha Sylva-Arvidson. Segrade gjorde Samantha och volleybollen.

Samantha Sylva-Arvidson var del av Örebro volleys mästarlag som skämde bort örebroarna med SM-guld efter SM-guld. Själv var hon med och tog sex av SM-gulden mellan åren 1994 och 2001.

– Vi tog ett silver också, flikar hon in när Tvärsnytt ringer upp henne.

#efterslutsignalen

Fortfarande aktiv

Samantha är fortfarande aktiv i Örebro volley. I helgen satt hon med på bänken som stöd till tränarna när Örebro volley slogs ut av lokalkonkurrenten Lindesberg volley i SM-kvartsfinalen.

– Lindesberg har Marjorie Giordano, är Samanthas analys av förlusten, det är henne de skickar ut på plan när de behöver döda bollen.

Men volleybollsäsongen är knappast över för Samanthas del. Nästa mål är att föra fram KFUM Örebros ungdomslag i Sveriges största ungdomsturnering i volleyboll som spelas i Örebro i början av maj. Hennes dotter är en av spelarna som hon tränar.

Vid sidan av det arbetet har hon också ett yrkesliv att sköta.

Kommer medverka

Redan under karriären började hon arbeta som idrottslärare. En tjänst på Birgittaskolan i Örebro där hon undervisade döva barn ledde vidare till en tjänst på Specialpedagogiska skolmyndigheten där hon idag arbetar med läromedel för döva. Hon reser mycket i tjänsten och det kommer därför att dröja en tid innan tittarna får se sitt önskeinslag med henne. För hon tänker medverka:

– Jag har sett på Facebook att det varit mycket aktivitet om det här. Jag får väl vara med i TV för att göra alla glada som röstade på mig.

Tvärsnytt har i en rad inslag uppmärksammat kända idrottsprofiler som avslutat sina karriärer.

Våra tittare har fått träffa ishockeyspelaren Emil Kåberg, kanotisten Agneta Andersson och fotbollsspelarna Marie Hammarström och Magnus Wikström. I samband med att inslagen sändes hade vi också en omröstning kring vilken idrottare med avlsutad akriv karriär som tittarna skulle vilja se.

Samantha Sylva-Arvidson vann med 23 procent av rösterna. Närmast kom Stig Blomqvist med 21 procent av rösterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#efterslutsignalen

Mer i ämnet