Foto: SVT

Hovrätten tar upp Norafallet

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt tar upp fallet där en Norabo misshandlades grovt och lämnades naken i snön för att dö. Fyra män dömdes av tingsrätten för inblandning i den brutala misshandeln som rubriceras som mordförsök.

Det var i slutet på januari i år som en 20-årig Norabo hittades svårt misshandlad, naken och kraftigt nedkyld vid länsväg 244 söder om Nora. Fyra män, några med kopplingar till ett kriminellt gäng, dömdes av Örebro tingsrätt till fängelse för inblandning i brottet.

De huvudmisstänka männen, 30 och 23 år, dömdes till tolv års fängelse för försök till mord, människorov och grov misshandel. De andra två, 22 och 21 år gamla, dömdes till fyra respektive två års fängelse för medhjälp.

Efter en överklagan tar nu alltså Göta hovrätt upp fallet och idag inleds förhandlingarna. Dom i ärendet väntas den 7 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsöket i Nora

Mer i ämnet