Foto: Robert Gustavsson / SVT

Slutbadat på Lögarängen

Uppdaterad
Publicerad

Lögarängsbadet i Västerås kommer att rivas och ett nytt badhus ska byggas i kommunen. Det beslutade kommunstyrelsen på onsdagen.

Kommunstyrelsen har nu gett Fastighetsnämnden och Kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att titta närmre på var det nya badet kommer att ligga och när det kan börja byggas. 350 miljoner kronor får badet kosta.

– Investeringen är nödvändig för att det gamla Lögarängsbadet inte går att renovera, Anders Teljebäck (S) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Han tillägger att det finns de kommuner som försökt att renovera sina bad med resultatet att det blivit betydligt dyrare än att bygga ett nytt.

Det nya badet kommer att rikta sig till motionärer, barnfamiljer samt tävlande i simhopp och simning.

Kristianborgsbadets framtid oviss

Alliansen reserverade sig emot dagens beslut eftersom de vill utreda fler alternativ för baden i Västerås. De anser att kommunen inte ska stirra sig blind på det dyrare alternativet, utan också ta fram ett 275 miljoner kronors-alternativ. Alliansen att Kristiansborgsbadets framtid ska tas med i beslutet.

– Vi måste ta hänsyn till båda de stora bad i Västerås kommun och inte bränna alla pengar på ett bad, säger Lars Kallsäby (C) ledamot i kommunstyrelsen.

– Huvudspåret är att fortsätta driva Kristianborgsbadet vidare, även om vi i dagsläget inte vet i vilken form som det ska göras, säger Anders Teljebäck (S) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Beträffande badet i Tillberga är politikerna samstämmiga om att det ska drivas vidare och utvecklas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.