Trots hot om vräkning – Storstenshöjden håller öppet

Uppdaterad
Publicerad

Igår fick Johan Larsson veta genom kommunens advokat att han förväntas lämna Storstenshöjden omgående. Medan advokaterna gör upp väljer ändå företaget att hålla verksamheten igång.

Örebro kommun vill tvinga företaget som driver skidanläggningen Storstenshöjden att lämna kommunens mark i Kilsbergen med omedelbar verkan.

– Vi har öppet som vanligt och det tänker vi fortsätta med, säger Johan Larsson VD för Storstenshöjden AB. Vi tänker inte stänga förrän säsongen är slut.

Försäljningen av Storstenshöjden

Under onsdagseftermiddagen uppsökte en delgivningsman en av styrelseledamöterna i företaget Storstenshöjden i Örebro AB. Budskapet i den handling som räcktes över var klart. Företaget ska lämna kommunens mark omgående, trots att det enligt Örebro kommun finns ett arrendeavtal fram till 2020.

Orsaken är, uppger kommunen, att man inte har fått sin hyra för marken de senaste tre kvartalen. Därmed menar man att Storstenhöjden inte längre har rätt att driva anläggningen på kommunens mark.

– Arrendet har upphört, säger kommundirektör Staffan Isling till Tvärsnytt.

– Det är ytterst märkligt, säger Storstenshöjdens vd Johan Larson.

Skidanläggningen befinner sig i en tvist med kommunen om köp av Storstenshöjden och menar att det är därför man inte längre betalar arrende. Enligt företaget har man fått fjorton dagar på sig att lämna marken, något man inte tänker göra. Anläggningens advokat kopplades in under onsdagskvällen.

– Vi tänker driva den här frågan, säger Johan Larson.

Så ni tänker finnas kvar i Kilsbergen ett bra tag till?

– Det har alltid varit vår målsättning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av Storstenshöjden

Mer i ämnet