”Vi vill ha en park som sticker ut”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun efterlyser nu konstnärer som kan vara med och utforma nya Drottningparken i Örebro där det bland annat ska byggas en skatepark. Tanken är att det ska bli en park för alla.

– Vi har ju en vision att hela Drottningparken ska bli en levande park där alla gillar att umgås och då är det estetiska väldigt viktigt, säger David Olsson, som sitter i styrelsen för Brädcentralen i Örebro.

Finsk design

Det är på uppdrag av kommunen som David Olsson från Brädcentralen arbetar med den framtida skateparken som är en del i utformningen när Drottningparken i Örebro ska byggas om. Designen har tagits fram av Janne Saario från Finland.

– Han är en av de bästa. Det känns riktigt bra, säger Daniel Nätterdal som också sitter i styrelsen för Brädcentralen.

– Skate är ett kreativt uttryck, det låter klyschigt men det  är så. Många som skatar är också konstnärer, säger David Olsson.

Sju års arbete

Planerna för en skatepark har varit på gång flera gånger förut men det är först nu som en ritning och detaljplan har tagits fram.

– Vi har jobbat aktivt med det här från Brädcentralen i sju år och nu äntligen verkar det bli av, säger Daniel Nätterdal.

Bygget ska påbörjas under våren nästa år och förhoppningen är hela Drottningparken kan invigas i augusti 2015. Det konstnärliga är inräknat i den befintliga budgeten för hela parken som idag beräknas kosta 15 miljoner kronor. Hur det blir återstår att se eftersom kommunpolitikerna ska lägga fram en ny budget i höst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.