Topprevisor åtalas för sexköp

Uppdaterad
Publicerad

En välanlitad topprevisor med bland annat uppdrag för företag i Uppsala, åtalas för köp av sexuell tjänst och våldsamt motstånd.

Det var i början av april i år som revisorn ska ha köpt sexuella tjänster av en kvinna han mött på en krog på Östermalm i Stockholm. Enligt förundersökningen ska krogen ha varit under uppsikt av polisens prositutionsgrupp en tid och när revisorn och en kvinna lämnade krogen följde polisen efter. När revisorn och kvinnan lämnade platsen de åkt till konfronterades mannen. Revisorn blev då fysiskt våldsam och vägrade visa sin legitimation. Mannen ska enligt förundersökningen ha erbjutit kvinnan 1000 kronor i utbyte mot sex.

Revisorn har bland annat haft uppdrag åt två företag i Uppsala, men även flera andra företag mestadel i Mälardalsregionen.

Åklagaren yrkar på att revisorn dömds för köp av sexuell tjänst och våldsamt motstånd, med dagsmöter på totalt 35 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.