Upphittad papegoja söker ägare

Uppdaterad
Publicerad

En person hittade en papegoja, en grå jako, vid Brantingstorg och lämnade in den till polisen under fredagen.

– De är ju sociala djur så den ville ju inte äta gurka förrän hundarna åt, till exempel, säger Yvonne Boivie, djurhandläggare vid Polisen i Uppsala.

Enligt polisen har ingen ännu anmält att de blivit av med sin papegoja. Papegojan finns på polishuset, men polisen ser gärna att ägaren hör av sig.

– Det finns många förtvivlade papegojaägare där ute som saknar sina djur sedan flera år och som nu ringer till mig och hoppas att det är just deras, säger Yvonne Boivie.

Går ej se kön

Det går inte att se på papegojan om det är en hona eller hane men beskrivs älska solrosfrön och är mycket tam. Om ingen hör av sig inom tre månader är det upp till polisen att hitta ett nytt hem åt den.

– Man kunde ju önska att ägarna kunde lära sina papegojor att rabbla sitt telefonnummer eller hemadress. Men än har den inte avslöjat vad den heter eller vadr den bor, säger Yvonne Boivie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.