Gunnar Eriksson upplever området som lugnt, men minns att det inträffat mord i Skoghall tidigare. Foto: SVT

Hammaröborna: Ruskigt, olustigt och otäckt

Uppdaterad
Publicerad

Flera mord har inträffat i det lilla brukssamhället Skoghall tidigare, och många av dem SVT Nyheter pratat med upplever lördagens händelse som otäck. Grannarna menar ändå att de känner sig trygga i det lugna området.

Gråa moln hänger över Hammarö dagen efter ett äldre par hittats döda i en lägenhet och deras son hittats död i vattnet en bit därifrån.

I Skoghall, där det misstänkta dubbelmordet inträffat, är det stillsamt. Utomhus befinner sig några personer på promenad, och polisen, som är på plats vid den avspärrade lägenheten.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

SVT Nyheter Värmland träffar Gunnar Eriksson som bor i området och som är ute för att rasta sin hund Mysan.

– Jag fick se det på text-tv först och jag visste inte vilket område det var, men när jag fick reda på det så kändes det lite olustigt.

Flera mord i området tidigare

De misstänkta morden är trots allt inte de första som inträffat i området.

– Ja, det var för några år sedan, då var det ett mord i samma område, säger Gunnar Eriksson.

Mordet han berättar om är det på Jens Janzon som dödades av sin pojkvän i sin egen lägenhet i området. Ett fall som blev mycket uppmärksammat i media och där den man, som senare dömdes för mordet, till en början lurat Jens familj genom att skicka sms i hans namn och påstå att de befann sig på Cypern. Kroppen hittades senare gömd i en källare i anslutning till hemmet.

Även år 2000 drabbades det lilla samhället av en tragedi, då en familjefar tog livet av sin familj sedan han separerat från sin fru.

Trots dessa tragiska händelser beskriver Gunnar Eriksson området som lugnt och tryggt, och han är inte ensam om det.

– Det är ett väldigt trivsamt område och jag trivs väldigt bra här, säger Ruth Hjärt.

”Nästan inte konstigt längre”

Vad tänkte du när du fick höra om det misstänkta dubbelmordet?

– Det tycker en inte om när det händer så nära, det är lite ruskigt. Men det är sådant som händer i dag så man tycker nästan inte att det är konstigt längre, men otäckt är det.

Hon känner sig ändå inte mer otrygg efter det som inträffat.

– Jag går ut och går och jag är inte orolig, säger hon till SVT Nyheter Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta dubbelmordet på Hammarö

Mer i ämnet