Råda skolas framtid utreds mer

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för mellanstadiet på Råda skola ska utredas ytterligare. Därmed blir det inget beslut i Hagfors kommunfullmäktige på måndag.

– Vi kommer att föreslå att ärendet lyfts ut från dagordningen eftersom vi behöver mer beslutsunderlag, säger kommunalrådet Åsa Johansson (S).

Ersätts

På måndag skulle kommunfullmäktige fattat beslut i den infekterade frågan. Enligt förslaget ska F6-eleverna i Råda i fortsättningen bussas till Ekshärad.

Folkomröstning Råda Skola

Den nuvarande skolan ska ersättas med en nybyggd, mindre, F3-skola.

Motstånd

Planerna har mött hårt motstånd bland föräldrar och elever i Råda. Men nu skjuts beslutet alltså på framtiden. Boo Westlund som ingår i föräldragruppen tycker att det är ett klokt beslut politikerna tagit.

– Bra att politikerna har lyssnat på föräldragruppen och förstått att det behövs ett bättre underlag innan man tar ett beslut, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Enligt Åsa Johansson är det troligt att beslutet om Råda skola istället kommer att fattas i början av nästa år.

– Lägger politikerna ner en skola, trots att det finns ett elevunderlag, gräver man en grop åt sig själva, säger Boo Westlund i föräldragruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folkomröstning Råda Skola

Mer i ämnet