Bilden på en busschaufför som tröstar en gråtande flicka i Järpås har blivit delad nästan 4000 gånger på twitter. Själv tycker han att det han gjorde var självklart. Foto: Emma Gustafsson

Busschaufför stannade för gråtande flicka

Uppdaterad
Publicerad

Bilden på en busschaufför som tröstar en gråtande flicka i Järpås har blivit delad nästan 4000 gånger på twitter.

Det var när busschauffören André Grandin passerade Järpås mellan Vara och Lidköping som han fick syn på flickan som satt och grät på en cykelbana vid sidan av vägen. André stannade då bussen, klev ur och lämnade sina passagerare. Han gick fram och pratade med flickan, som han trodde hade ramlat från sin cykel.

– Hon var ledsen, men hade inte slagit sig. Det var några andra barn som hade sagt dumma grejer och varit tjaskiga, säger han till SVT Västnytt.

Västnytts årskrönika 2014

André stannade hos flickan och tröstade henne, medan det långsamt gick upp för passagerarna varför han stannat. Emma Gustafsson var en av de som satt på bussen, och hon passade på att ta en bild.

– Jag tyckte det var gulligt av honom att stanna. Egentligen är det ju inte så jättemärkvärdigt, men samtidigt var det så himla fint gjort, säger Emma.

Har själv två barn

Från början hade Emma bara tänkt skicka bilden till sina kompisar, men så fick hon ett infall och la ut bilden på twitter. Nu har bilden delats nästan 4000 gånger.

André har själv två barn och tycker inte själv att det han gjorde var märkvärdigt.

– Det kan ju hända en själv, och då vill man ju att andra stannar och gör likadant. Särskilt när det gäller barn så tror jag att det är viktigt att de känner att man ser dem, kanske får de mer förtroende för vuxna då.

– Det syntes på henne att hon mådde bättre efter att han pratat med henne tyckte jag, säger Emma Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västnytts årskrönika 2014

Mer i ämnet